Een update vanaf de woelige (nou ja) baren
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Marjon
22 Maart 2009 | Nederland, Akkrum
Zo, eindelijk een tweede update vanaf de Vrijheid. De driemastklipper die ook onderdeel is van 'De sailing kids vloot'. Ik heb van mijn eerste week een heel verslag geschreven, dat verslag zal ik later nog op de de site zetten. Nu heb ik week twee achter de rug waarin ik heel veel hoeken van de Meridiaan van heeel dichtbij heb gezien. Dat krijg je als je veel roest moet bikken en daarna het schip moet ontvetten (met wasbenzine) en in de primer moet zetten. Veeeeeel werk. Maar met heel veel succes en veel voldoening want, afgelopen vrijdag hebben we samen met ongeveer 25 a 30 medewerkers van Vripack een jachtontwerpbedrijf uit Sneek de hele Meridiaan in de verf gezet. Van boven tot onder. Van het beslag van de gaffel tot het berghout en daaronder. Rood, bruin, grijs, groen, wit, zwart....en dat allemaal in 1 dag zonder dat het door elkaar heen loopt :) Echt, ik ben de meest trotse matroos...Mijn bootje zit in de verf! Natuurlijk zijn er nu nog kleine stukken die nog bijgewerkt moeten worden, het ziet er nu al super uit...
Goed, ik ga nu weer even gezellig socializen, maar jullie weten: ik leef nog, vermaak me, zie er nog steeds gezond uit, rook nog steeds niet enneh...ga volgende week al varen! Tot later....dikke liefs, marjon
22 Maart 2009 - 16:18
Chris:
Hoi Marjon,
Poeh, "je bootje in de verf" zeg je. Wat een werk. Maar wel leuk om te lezen. Waar gaat de reis volgende week naartoe? Veel plezier nog.
Chris -
22 Maart 2009 - 16:38
Liuwe:
Haai
lekkuhhhr!!! :)
voldaan gevoel geeft dat toch iedere keer weer he!?!
ik zie jullie dit seizoen nog wel s glimmend, vol tuig ;) over t water scheren
groeten daar!
x liuwe -
22 Maart 2009 - 16:41
Lucas:
Hi Marjon,
Je weet er nu alles van. Geen leuk werk maar het uitslag is geweldig en de trots die je nu hebt mag je ook hebben. mooi gevoel he?
veel plezier met het varen en misschien op Texel of in den helder? vanaf heden zit ik op de morgenster en kijk erop uit je met je mooie boot tegemoet te komen.
(zeg je dat zo?)
ciao lucas -
22 Maart 2009 - 17:05
Tante Co :
He grote nicht, super mooi meisje ik ben trots op je.Pas op je zelf en je weet het hé "een schip bouw je het best met mensen die naar de zee verlangen".
Veer liefs van mij en tot de volgende keer. -
23 Maart 2009 - 07:13
Michiel:
Hey pop,
Ik heb het resultaat van dichtbij mogen bekijken en het ziet er ongekend goed uit!! Ik ben trot op je, nu de laatste dingen nog en dan lekker varen (waar het om te doen is).
Veel liefs, Pooh -
23 Maart 2009 - 09:44
Baukje Groenendijk:
Hoi zoetwatermatroosje,
Leuk om een berichtje van je te ontvangen.
Waar ga je zeilen?
Ik hoop je snel weer te zien.
Liefs,
Baukje -
23 Maart 2009 - 09:46
Elizabeth:
Hee Meis,
Dus hard werken! Wanneer zal jullie eerste echte 'tocht' zijn? (zeg je dat zo?) Iig nog superveel plezier en we'll keep in touch! -
23 Maart 2009 - 12:58
Ingrid:
"Van het beslag van de gaffel tot het berghout en daaronder. Rood, bruin, grijs, groen, wit, zwart...."
klinkt goed! lijkt me een mooi bootje! enne wie is de mast in geklommen om de gaffel te doen? ;)
dr staat vandaag een lekker windje om het water op te gaan...haha maar iets rustiger beginnen is misschien ook wel fijn!
wat is eigenlijk een lekker windje voor een tweemaster?! (voor een valkje is 5/6 heerlijk maar een tweemaster kan vast wel wat meer hebben ofnie???)
Heel veel plezier volgende week en geniet dr maar van!
lfs Ingrid
(ga mezelf weer stimuleren...krijg wel enorm zin in zeilen na dit verhaal maar jah...) -
26 Maart 2009 - 18:26
Maria Van Skrep:
Hoi Marjon,
Leuk van je te horen. Toch wel heel wat anders dan je stage bij Skrep. Het lijkt me heerlijk zo totaal met iets anders bezig te zijn. Enne....wat goed dat je niet meer rookt. Veel plezier en behouden vaart. -
29 Maart 2009 - 21:08
Jes:
Hai Marjonneke,
en hiep,hiep, hoera! Wij wensen je nog vele jaren en ook heel veel varen, desnoods woelige baren. Whatever, van harte gefeliciteerd vanuit Esterwegen. Liefs van Jes en de mannen. -
17 April 2009 - 08:04
Rob:
Hee Vincent van Gogh,
of heb je je "bootje" gewoon egaal opgeschilderd?
Ben benieuwd naar je eerste ervaringen als maatje.
groet uit Hedel